Rasa Hati Part. 2

By Ainin Alya - November 30, 2012


I did it again~ Again. Lying to my self. Keep telling lie. Crave this fake smile. Deep inside  me, i know it's hurt.

Jujur aku cakap, aku rindu yang amat sangat dekat mereka. Teramat sangat. Mungkin masalah yang berlaku ini silap dikedua belah pihak, tapi bila EGO menguasai diri masing-masing, kita memilih untuk menang. Langsung tiada usaha untuk berbaik. Masing-masing terus memilih jalan untuk tidak ambil peduli. Kita lagi selesa untuk biarkan hati kita sakit daripada memujuk hati rakan kita. Mungkin sebelum ini, saya langsung tidak menunjukkan kerinduan saya terhadap awak, tapi saya tak mampu terus menipu diri saya. AWAK saya sangat-sangat rindukan awak. Perhatian awak, kasih sayang awak, ketawa awak, senyuman awak. Awak. Tak lengkap hidup saya tanpa awak berdua. Ketawa saya tidak seceria dulu. Awak, dah terlalu banyak sejarah kita bersama, Awak sangat memahami saya, awak tahu saya macam mana. Awak, kenapa kita perlu jadi macam ini? Kenapa?

Awak tahu~ masa awak berdua wish birthday saya hari itu, Saya nangis tau. Masa awak cakap, " Awak jaga diri ok, be happy always". Awak macam mana saya nak happy kalau saya asyik ingat awak. Macam mana saya nak jaga diri kalau selama ini awak yang jaga saya. Awak~ Saya takut awak, saya takut kalau ini memang THE END pasal kita. Awak ingat janji kita semua kan?? Banyak yang saya janji dengan awak. Awak pun~ Awak dah janji macam macam dengan saya, Awak kena laksanakan janji awak itu semua.




Dari Semester 1 lagi, awak la teman, awak la rakan, awak la segala-galanya. Awak ada ketika saya susah ketika saya senang. Awak share same laugh and tears dengan saya. Segala memories yang pernah kita create bersama-sama akan sentiasa bersama saya. Till the end~

Maafkan semua salah dan silap saya~ Mungkin awak tidak beranggapan kata-kata maaf dari saya ini penting, mungkin awak sudah selesa tanpa saya disisi awak. Awak~ Let's give each of us one more chance~

kami hebat macam budak hipster dengan jeans ketat takkan koyak takkan goyah takkan terpisah kami buddyz bersama selamanya kami riuh kami gempak ngam ngam macam segiempat tepat suara berbeza pilihan sama fahami jiwa tanpa suara kami sembang gaduh sms kutuk lepak sebab kami muda sekali je bersama mencipta menggegar dunia kami bebas merantau merata-rata merayau-rayau mencari jati diri bersama selamanya kami buddyz kami takkan terpisah

Sekian Terima Kasih,
Salam Kita ada 4 kan~ :(

  • Share:

You Might Also Like

3 comments

  1. Sy pun pernah rasa sebegitu.rindu sahabat2 saya.Hanya Allah swt yang tahu masa itu.hanya doa saya untuk mereka.,dan orang tak boleh bayang apa saya rasa,sebab mende tu tak sama dengan yang dibayang berbanding diri sendiri lalui.dan itulah kenangan pahit+Sedih sayaaaaa selamanya :')

    Bnyak berdoa ya ainin...Allah maha mengetahui

    ReplyDelete