SisterHood

By Ainin Alya - November 19, 2012

Kakak-kakak saya teramat la ramai. Semua ada enam orang + seorang kakak ipar. Tengok pada bilangan ni pun dah boleh IMAGINE betapa meriah nye siblings kami. Kakak ramai yang dah kahwin, ada keluarga sendiri. But SISTERS always be SISTERS. Tempat bergosip, mengadu masalah, cari masalah, AHLONG ( elaun bulan-bulan ), tempat aku berlindung, tempat aku lari kalau kena marah dengan abah & mama. Tiap kali musim cuti, aku memang nak sangat spent QUALITY TIME dengan sisters aku, masa ini lah masing-masing bagi idea. Basic, main masak-masak dekat dapur. Masak menu yang baru, kalau sedap semua nak nama, kalau tak sedap semua tuding jari dekat
yang lain.

Bila kita dengan family, kita lebih selesa, secure. Rasa "that we belong here". Kedegilan aku ini, memang pada tahap MAKSIMA lah, tapi bila dengan kakak-kakak ni boleh je aku mengalah. Mungkin mereka ada tips kot nak lembutkan aku (cihh,time aku baik aku dengar la)

Sisters ni macam BESTFRIENDS since childhood lagi. Spending time together, mostly rahsia yang kita tak sanggup nak bercerita dengan SAHABAT kita, sister akan tahu. Segala aib kita akan selamat dengan sister ini.

Memandangkan aku ramai kakak, jujur aku cakap, it's so great. Always have a friends to talk, to share something, to believe. The one that will never betray us. Dah pun nama darah dagingkan, "Air yang dicincang tak akan putus"



Kakak akan memahami kita. Always! They will always find time to be with you. Kakak ini tidak kisah untuk mengalah,  mereka rela berkorban apa sahaja untuk each other. Same goes to me, aku sanggup berkorabn apa sahaja untuk mereka, aku nak always there untuk mereka ( i try my best here ) be part of the story. Bila mama & abah tidak faham apa yang kami mahukan, kami akan bercerita dekat sister ini. Mereka lebih mudah memahami. 


Family is way more better then everything. They is a gift from ALLAH S.W.T.. We can't choose family, we are create to be part of them.

Sekian Terima Kasih,
Salam Adik Degil ~ :)


  • Share:

You Might Also Like

0 comments