Be ReaL Ainin Alya

By Ainin Alya - January 27, 2013



Tak semua yang kita impi kan akan menjadi milik kita, Meskipun pelbagai usaha telah kita lakukan, namun apa yang bukan untuk kita tetap bukan untuk kita.

Kadang-kadang tu, sesuatu atau seseorang itu lebih sesuai untuk pergi dari hidup kita.

Contoh KAWAN. Tak semua kawan kita, kita can keep in touch. Ade yang hilang tak dengar khabar berita. Basic bila dah habis belajar, semua bawa haluan masing masing. Kawan zaman sekolah yang dulu kamceng macam isi dengan kuku pun boleh terpisah. 

Zaman COLLEGE pula, bila cuti semester, semua diam jew. Dah dekat nak buka semester baru , mula lah dengar cerita. But, still kita akan ingat mereka kan. Even jauh di mata tetap dekat dihati. Nak tahu kenapa, because we love them that much. 

Even tak ada mesej or call dekat phone, Mention or DM dekat Twitter, Wall post or PM dekat FB, kita still akan ingat dia. Sebab dia always check-in dekat hati kita.


Bagi aku, kita perlu berani untuk menghapuskan seseorang itu dari diri kita. Bila orang itu hanya membawa malapetaka, membawa keburukan. 
Ada sesetengah orang itu hanya sesuai untuk dijadikan pengajaran pada kita, kerana kehadiran dia hanya membuatkan kita rasa sedih dan kecewa.

Lepaskan benda yang tidak penting, let it go. Masih banyak yang menanti dihadapan. Tak perlu menanti dan terus menanti pada benda yang dah terang tidak akan menjadi milik kita.



I CAN AND I WILL FORGET YOU. IN LIFE WE DON'T HAVE DELETE BUTTON, BUT I WILL TRY HARDER TO DELETE YOU. BECAUSE I KNOW I WILL NEVER HAVE YOU.

Sekian Terima Kasih,
Salam Lapor Sushi :(

  • Share:

You Might Also Like

0 comments