Kampung PutatKu, TanggungjawabKu

By Ainin Alya - February 22, 2013


Habis jew cuti CHINESE NEW YEAR yang over dari orang lain, Orang lain cuti 2 hari, aku dan classmates yang nakal ni, ambik extra sampai seminggu . Ok, kami MELAMPAU :), Aku and PYQA, AJA, INTAN , AMIRA, kami go on a trip to KUALA BERANG~

Memenuhi undangan perkahwinan kenalan Intan dekat sana. Nak dengar something yang RARE?? Name kampung ni adalah KAMPUNG TANJUNG PUTAT. Sumpah, name kampung ni terbaik. Memang aku gelak sakan bile tahu nama kampung ini. But seriously, damai sangat dekat kampung in. Berbeza gila dengan hometown aku, dekat sini still banyak hutan hutan, pokok tinggi tinggi. Hometown aku ada PANTAI!. * So aku sayang hometown aku lagi :)


Operasi mengambil berkat lah konon nye :) Memang masing masing dah terlebih SERU nak berkahwin. Ok, kami terlebih berwarna warni hari itu. Sampai DJ dekat kenduri tu boleh cakap "Rombongan CIk Kiah telah tiba" masa kitaorang lalu depan booth dia. Ok PakCIk tak COOL~

Me + Mira = Amik Berkat Kenduri Orang

 Punya lah awal bangun konon nye jauh lah nak jalan jauh. Hampeh, Tak jauh pun Kuala Berang Dengan Kemaman ni. Tak sempat tidor pun dalam kereta. But yet, still happening giler that day. Thanx for this freaking moments.

Us~ BFF
Makanan ok, tapi menyampah amat dengan mak cik dekat depan. (Perempuan and mengumpat tak kan berpisah) Banyak songeh doe, orang dah bagi makan tu, diam dah lah, ni tu tawar,ni keras, woii mak cik telan nasi tu, pastu balik, boleh??

Tengok kami, makan dan terus balik. Jangan nak menyemak lama lama dekat kenduri orang boleh tak, Dah tahu tempat makan tak cukup, nak bersembang pergi BERDIRI. Ingat orang lain sikit.

So sekian sesi membebel aku. Yes, sejak dah tua bangka ni, aku makin kuat membebel :p 
Kesian lah sape yang kene dengar aku membebel tu.

BEEEP BEEEP Gambar nak lalu :)

Muke masing masing~ Puiihhh

US~ perfect Friendship

Mira + Hajar

pyqa + Intan

Errrmmmm~ Cantik argh cantik

Faveret Pict

Tolong Tampar Aku.

BFF forever boleh??

Sekian Terima Kasih~
Salam Kaup RM1 :p













  • Share:

You Might Also Like

1 comments