Set Fire To The Rain

By Ainin Alya - February 08, 2013



Soalan cepumas untuk aku, "Woiii tak cukup 6 orang kakak kau ade, yang sibuk nak ber "sister" dengan orang lain plop??"

Jawapan untuk soalan diatas " Tak, memang tak cukup!! the more the merrier kan??"

Ok, back to topic, aku memang tak ada story baru. Lifeless gila sekarang. Rutin harian aku memang macam budak tadika. Same thing. Bangun, Pergi Kelas, Lunch , Kelas Petang, Balik bilik, Tidor, Layan movie or siapkan assignment. Hari hari! Itu jew yang aku hadap. :'( Poor our Ainin..

So untuk meneruskan sisa kehidupan aku, kehidupan yang masih panjang aku kira. Terutamanya semasa aku dekat college, aku pun menambahkan sedikit rutin dalam kehidupan aku, mix it with an awesome friends!

Tapi since dah terlalu kamceng dan rapat mampat, diorang ini dah macam sisters, always there untuk aku ( ayat yang berulang ulang dari entry 1 ). 




This them. A friends that make me proudly said, MY SISTERS. Masing masing dah kenal sejak Semester 1. Class yang sama, block hostel yang sama, cafe yang sama. 

Bila masing masing susah, yang lain tak betah duduk, nak tolong. Nak ada dekat dengan satu sama lain. We are that close. Rahsia aku sama macam rahsia kau. Musuh kau musuh aku juga. 

Dah macam macam susah senang kami lalui bersama. 


Heart them Badly. Nanti bila dah habis study, really really want to still keep in touch dengan mereka ni. :') Sayang kalian bagai lahhhhh ~


Sister part two.

Intan and hajar, still same group. Amira pun, tapi sadly, masa ini, Amira tak ada.. Dia mengulor ke lain :)

So untuk part two ni penambah ada lah PYQA and IRAH.
Pyqa memang dah sinonim dengan kami, juga kenal dari semester 1 lagi, Budak kos lain. Tapi masa Tahun 1, dia adalah housemate aku, so mase tu dah kamceng abadi dah.

And Dear IRAH, aku dah pernah story sebelum ini tentang dia. Sweet beloved little sister. Dalam ramai sisters ini, Irah aje lah yang little, yang lain twins and intan older sister :)


They really complete my life. Dalam kebosanan, tekanan, sedih, patah hati, mereka lah peneman nya. Yang memberi semangat untuk aku teruskan. Bila aku JATUH, mereka lah yang MEMIMPIN aku untuk terus bangun :')

Sekian Terima Kasih,
Salam 10 Sisters :)~

  • Share:

You Might Also Like

0 comments