Winter Travel :: KL - SEOUL (Part 2)

By Ainin Alya - January 18, 2016


Day 1 :: Awal pagi sebelum subuh dah menapak ke KLIa, since flight pagi tu pukul 8.00 a.m. and Along nk tinggal kereta dekat KLIA, so gerak awal pagi.. And Alhamdullilah kiteorg gerak awal, since along boleh silap tengok tiket, mati-mati ingat tiket pukul 9.00 a.m.!!

Flight x delay or anything, masuk terus aku membongkang and bangun makan jew. Semalam dah terover energy pusing KL dengan IOI.. Sampai Incheon pukul 3.00 p.m macam tu, selesai sembahyang, belikan T-Money utk kembar (Korea Tourism promo tu just utk 18 tahun ke atas), and beli AREX ke Seoul Station. Tiket AREX 5,000 won (ktorg berlima so diorg dah kira 1-group) . Uwaaaa.. iols is so excited sampai SEOUL!! omooo... maigod sangat, zaman study dulu tiap-tiap malam woi bercerita pasal SEOUL dengan HAJAR, and our biggest dream is coming to realityyyy!!!


Picture depan Seoul Station, Book a apartment just 3-minutes walk dari Seoul Station!!

Tidy Guest House, book dari AIRBNB, and sangat-sangat recommend utk orang yang suka membongkang masa tidur, rumah sangat-sangat selesa, bilik air, dapur semua fullset, and Owner die super friendly!!

And Gambar weols depan guest house!!



Sampai Seoul dan around 6 o'clock rasanya, and rumah uncle tu sangat senang nak cari, sangat dekat dengan Seoul Statiom. mudah nak bergerak. Sampai campak bag, pergi SEOUL LOTTE MART yang depan rumah je actually, tp my gosh sejukkkkk nak mampus, susah orang Malaysia nih. Darah panas, sejuk macam tu terus jadi super pinkish muke :p

Beli beras and sebarang benda, sbb ktorg mmg dah decide utk masak-masak dekat rumah. Collect duit 15,000 utk seorang. So total 48,000 won. Tp hari-hari makan besar, sotong ikan semua murah-murah. Memang hari-hari dengan sotong & ikan (Lahai dah rindu dah)

and that all for today, sebab sejuk nak mampus, terus balik masak dan tidur dan mengharapkan snow turun :)


  • Share:

You Might Also Like

0 comments