Winter Travel :: SEOUL, SOUTH KOREA (Part 5)

By Ainin Alya - January 23, 2016

Day 4 :: Winter Sonata!!!

Zaman memuda, zaman winter sonata famous nak mampus dekat Malaysia, Of course lah Nami Island jadi kunjungan wajib!! Omoooo~ ingat full snow, haprak snow satu pun takde..

Tapi Geonggi ni seriously, sejuk nak mampus!! keluar jew station Gapyeong tu, terasa-rasa sejuk dia tuhhh!!! nak pusing balik masuk dalam station jew rasa!!


Nami Island. Nami-seon or ape benda nama orang bagi.. Ada bungee jumping and zipline ke Nami, tapi kami hanya lah menggunakan ferry, entrance termasuk ferry 6000 won rasa nya, ke 8000 won. Masa ktorang dekat Nami ni, bkn time weekend, so memang tak pack sangat dengan manusia, beli tiket ferry, terus je boleh naik, siap dapat seat lagi dalam ferry. 




Mati-mati aku ingat Nami ni kecik jew pulau, sekali besar giler, lahai.. Awal jew pancit, awal jew aku dah give up nak cari tempat duduk, pastu cuaca hujan renyai-renyai, jadi sejuk nak mampus. Tak tahan lah mak main cuaca macam ni..


Yeayy Nami island, ingat full snow.. tapi tak!! hahaha :( takpew lah takde rezeki, nanti lah cari snow dekat tempat lain. I is redha dengan snow.. 


Masa ni dah start ramai orang, nak ambik gambar background without photobomb, silalah jangan berangan, tunggu situ sejam dua mungkin dapatlah, kalau tak x payah berangan!

Masa ni AJ awal-awal pergi cari basikal, sebab tu jew motif utama diorang. Budak-budak tu nak naik zipline tu, tapi helloo budget travel okehhh.. Pastu suruh pulak makcik penakut dia ni teman, memang idok lah korang naik benda tu. 



And a few of my favourite shoot! thanx Hajar!! Walaupun kilang silap lorong pokok.. tapi takpe lah.. pokok dekat Nami jugak.. 

Lama jugak kiteorang dekat Nami, sebab hari ni memang khas nami, jadi sampai petang dekat sini, balik sebab memang tak tahan dengan sejuk. Sejuk nak mampuss woiii. dengan hujan lagi..


Bile jumpa balik dengan Kak Long, sibuk nak try basikal jugak, and aku dah lupa cara naik basikal, sumpah kekok gila, rasa dulu zaman sekolah champion kot lumba basikal, tapi dah tua ni, tak mampu dah, so kena dduk belakan, Johan yang duduk depan.. Budak-budak ni bawak laju nak mampus, kita yang tua ni darah gemuruh, bile dieorang naik berdua, sampai tergolek-golek, and ofcourse makcik dia tolong ambik gambar dan gelakkan dulu. Hahaha...



Gambar ni before naik ferry, and dekat sini, i try my first macaroon ice cream, tapi takde gambar, sebab terus ngap, even terketar-ketar sejuk, dalam hujan, aku tetap telan ice-cream..



Along n me!! best partners. Member paling lama aku, Alahaiiiii... dari kecik along ajak berangan sebelum tidur, macam-macam angan lah, sebab tu sampai sekarang aku kuat berangan. Alonggggg 2019 moh lah kite ke BUDAPEST!!!


Looking for jodoh be like ~
























  • Share:

You Might Also Like

0 comments