Winter Travel :: SEOUL, SOUTH KOREA (Part 6)

By Ainin Alya - January 23, 2016

Day 5 :: EVERLAND!

Dream place untuk aku, Everland cool giler.. T-Express sooooooo thrill and malam dekat situ so amazing, lights die cantik sangat!

Untuk ke everland, plan mula-mula nak naik bus dekat Gangnam tu, tapi dah gerak tu malas nye nak turun naik, jadi pakai subway, kene tukar train dalam 3 kali jugak rasa nya.





tak de orang woiii!!! bertuah giler, beli tiket tak beratur, naik T express je lah lame, dalam 40 min kot beratur, tak ingat. Hahaha.. and Everland daebakkk

Guna coupon korea tourism tu, sebab kitaorang dapat 2 coupon kan, 1 coupon untuk 4 orang, tapi bile yang kids ni, diorang bagi special price lagi, so yang dewasa guna coupon , yang AJ dapat special price, extra coupon? as malaysian kan, bagi dekat malaysian yang naik train sama dengan kitaorang.. Hello malaysian di tanah asing...




yeayyy!!! budak-budak langsung tak minat nak ambik gambar, sibuk nak main jew~ or memang tak reti senyum depan camera.. kihkih... and lets the adventure begins...

Sampai je Everland, naik cable car ke T-express punye section, sampai terus beratur T-Express, and aku actually memang tak nak naik, tapi since AJ dgn Hajar je, nanti salah seorang kena dduk dgn orang lain kan, so terpaksa sukapaksa aku naik... And seriously it's the best decision, memang thrill nak mampus, but exciting tu memang ad, terus AJ diam seribu bahasa. Hahaha



Trying mostly yang nampak di mata, and ferris wheel tutup puloppp... 
Naik kereta api mainan, pusing everland! 



Trying Lost Valley Amazon Express !! and i love it too, even sejuk nak mampus kene simbah-simbah air, but who's cares kalau hati gembira... p/s : Running Man ada naik benda ni masa Eun jiwon dengan Jessica jadi guest :)



And trust me, night view jauh lagi amazing, bila siang hari, nampak macam hectic sangat dekat sini, once lampu dah start bukak, tiba-tiba jadi peaceful, romantic jew.. Lahaiii.. btw everland dekan Yongin, Kampung song mino, tu je nak cakap.



And please ignore camera quality, sejuk nak mampus, terketar-ketar tangan, sebab masa ni dslr dah full memory, ambik dengan handphone jew banyak time malam. And camera didn't play fair, Everland jauh lagi cantik dari ni!!


Trying rotating house, haunted mansion, peter pan, pastu lain-lain. Beli fish cake sedap giler!! dekat sini pun duduk seharian, sampai everland tutup actualy, tutup awal je everland ni.. Hahaha

Dah malam sejuk winter tapi aku masih dengan ice cream..


Thanx hajar rajin ambik gambar, beli ice cream satu untuk aku, and satu untuk Johan, sebab rajin teman aku. Kihkih.. tapi still makan reramai.. My second macaron ice cream.. Masuk everland punye shop, beli notebook untuk diri sendiri (still sayang nak guna) and beli 1000won pencil!! sooo cute... 


See aku dah cakap, sampai tutup baru kiteorang balik, tak tahan masa ni, still ada yang baru sampai, ikut group travel agent. Dari mana entah.. Alahai, tak sempat main lah jawap nye.. ada bunga api malam tu, tak sempat dengan ktorg sebab kejar bas kan. 

And EVERLAND till we meet again!!!


Sampai seoul station, terus melantak dekat loteria, andddd shrimp burger die sedap giler :'(
Terasa-rasa... sumpah sedap nak mampus, patut lah ramai sangat bercerita pasal shrimp burger... And malaysia bile nak ade ni :)


Sampai bilik, rehat sekejap, menapak subway ke Myeongdong Underground station lagi untuk??? Shopping Albummmmmm!!!!


And yes, aku saving memang semata-mata untuk ni!!!! Yang aku , IKON, WINNER, BEAST AND ZICO.. Hajar beli EXO, EXO, AND GOT 7!! and we are the happiest bitch in this worldddddd!!!!! Terharu lahai.. beli album, biar semua lagu dah download haram dekat internet. Biar semua MV dah ada, and memang tak pernah pasang pun album tu.. Who cares!













  • Share:

You Might Also Like

0 comments