Winter Travel :: SEOUL, SOUTH KOREA (Part 7)

By Ainin Alya - January 23, 2016

Day 6 :: KPOP DAYYYY!!!

Aku addict kpop.. Ye memang dari dulu lagi. Teruk addict ni, bertahun berlalu masih teruk.. So g korea ni penawar lah.. And today we are going to find oppa!



first stop viva polo, why because. tngk dinding dah tahu kenapa kan! and hajar kan biggest stan Chanyeol, mahu die tak mengamuk kalau aku keluarkan Viva polo dari itinerary..

So moh lah kite ke viva polo yang jauh hampir sejam jugak dari seoul.. Takpe i is redho, nasib spaghetti die sedap, macam biase order yang seafood. Masa ni ramai jugak costumer, tapi base pada aku bace dekat dinding luar tu, ada yang kene tunggu sampai sejam nak dapat seat, tapi alhamdullilah kitaorang sampai terus masuk duduk order makan. Takde istilah menunggu langsung. Wah luck kami.. :)




Moga mu bahagia layan muka chanyeol penuh kedai. :)



Next stop, KPOP star road Apgujeong.. Sini ada 4 company, SM,JYP,CUBE & FNC. Yang aku sampai, JYP n Cube, sebab die setentang dua, and aku memang langsung tak larat nak menjejak yang dua lagi. Give up woii.. penat nak mampus, and Along n AJ tak join masa ni, lupe pulop, sebelum ke Viva Polo, kiteorang ke Dangdaemun dulu, shopping souvenir dulu.. Doota Mall tu banyak yang murah, recommend!!

Masa ni Ya Allah jauh giler nak menapak, sumpah nak pusing balik jew!! And jumpe je JYP, terus duduk dekat Dunkin Donuts, makan-makan. sebab bace blog orang,diorang dapat Album free, beli dekat situ, haprak tak dapat, dengan seat full, mula-mula siap kene duduk luar, lepas tu sikit, dapat duduk dalam. And stay situ lama giler, bagi hilang penat!!!

selama ni tengok dalam internet je patung ni, today i found it!! and very-very happy... lets plan another seoul trip Ainin!!!


Beast, 4minute mane woiii!! Hyuna tak de hyuna!! And JYP dgn CUBE memang dekat giler!!


Asal gambar Park Jinyoung tu distracted sangat pada mata aku!! Hahah, sumpah nampak dia jew. And depan tu ada Amoi Japan tunggu dalam sejuk, not sure nak tunggu sapa, tapi kawan die dah give up, and tinggal dia sensorang, and aku tabik sangat fangirling die!!!

Lepas dari tu weols balik je terus, sebab cuaca sejuk mendadak sangat, and since jauh berjalan kaki dari station, aku macam nak sesat dah. tanya budak tu, dia siap suruh aku lintas jalan bagai, rasa otw pergi takde lintas jalan bagai, nasib lah tak ikut, hahaha sebab exit ada jew belah kiteorang tu. And Apgujeong station sangat lah cantik. trust me, banyak-banyak station Apgujeong yang paling exclusive.. 

Apgujeong ni banyak brand overseas, jadi memang aku dengan Hajar tengok dari jauh je lah. Lalu MCM pun tutup mata, Lahaiiii.. Cantik pulop MCM die.. Nantilah mana tahu suami kaya.. Hantaran MCM je lah bang, yang lain tak payah tak pe. 

And we called it wrap early hari ni, tapi sampai rumah tetap dah malam, and start packing bag, nangis sedih, barang tak muat nak isi dalam bag, berat hati nak tinggalkan Seoul. Nak g lagi lah lepas nihhh!!! And i will make it... 


Can't wait for JUNE!! make it fast.. 


  • Share:

You Might Also Like

0 comments