Awex Ke Singapore ::2-4 August 2016:: Day 3

By Ainin Alya - August 15, 2016

Day 3 :: 04.08.2016

Hari ini terover tidur, masing-masing bangun pukul 8.00 a.m. punya lah letih semalam kan, bangun and breakfast dekat hostel. Pukul 9.30 check out and tumpang bag dekat hostel, sebab nak ke MUSTAFA CENTER, MC dari hostel dalam 9-10 minutes walk, sangat dekat sebenarnya. What to do in Mustafa Center? Shopping, tapi budget is out of order. So jalan-jalan, beli lipbalm , yang ni memang tak pernah nampak dekat Malaysia. And for sure, kami beli chocolate yang berlambak, nak kata chocolate tu murah sangat tak lah, tapi macam hello malaysia takde ni okeh ~




Dah selesai membeli di Mustafa Center, balik hostel.. Omoooo~ ada jodoh handsome, Spain or Mexico kot, kenapa lah check-in masa iols nak balik. Sedihnya.



Dah ambik barang semua, gerak ke Bugis MRT. Ke Bugis Street for souvenir. Tak lah beli banyk pun. ade beli fridge magnet 6 for $10 and key-chain 24 for $10

           

Dengan bag dah extra berat, kami pendekkan waktu di Bugis Street. Lepak makan dekat Burger King, nak cari Restoran Zam Zam, tapi memang dah penat + panas sangat, so cancel, moh la makan Burger.
Siap order lebih fries + cheese die, sedap nak mampus! Or memang kebulur masa tu. Lama lah jugak lepas Burger King. 

Siap-siap makan semua, ready backpack and let go balik Malaysia. Singgah MRT BUGIS balik, nak hantar Tourist Pass, and ke Queen Street Terminal, ambik Bas Causeway Link ke Larkin. Alhamdullilah jalan balik lancar, tak de jam. Sampai Johor around pukul 4.30 p.m. kawan shimah dah tunggu dekat Larkin. So weols tersalah keluar tempat, dari JB Sentral tu sepatotnya turun bawah ambik bas ke Larkin semula, syok-syok bersembang, dah sampai luar, tengok banyak bas pergi je lah, rupanya silap tempat, dah kene beli tiket lain ke Larkin nasib tiket RM1.20 je. 



Dah sampai rumah kawan Shimah, Kak Nad, Tq tumpangkan weols bau masam peluh ni.Lepak dekat rumah dia sampai dah Maghrib, baru keluar makan. Makan Yong Tau Fu pedas giler. And malam tu ke Bazar Karat.. Banyak seronok tengok-tengok. Nak ice-cream, tapi ice-cream tutop awal. Bazar Karat best, happening and banyak makanan!!! Tapi tak membeli mana pun, beli KYLIE LIPS ciplak yang melekat dekat bibir macam gam, pastu bibir jadi pedih dan terus aku simpan je lipstick tu!! And bus malam tu pukul 10.00 malam.Sampai on-time, masuk bus tidor dengan baik semua orang. Hahah.. nasib bus tak pack mana, sebab rase macam berdengkur jew!


And sampai Dungun pukul 6.30 a.m. dan membuta dengan jayanya keesokkan hari.. and till next time #awexkesingapore 
Overall Budget :
Mori Hostel :: RM116 (currency time tu) + $20 (deposit)
Transport : Pergi - Transnisonal RM46.00
                 : Balik - Adik-Beradik RM44.00
USS :: RM150
Singapore Tourist Pass : $20 + $10 (deposit)
Transport JB-SG : Pergi SBS Transit : RM2.50
                            : Balik Causeway Link : $3.30
Budget yang lain-lain atas kehendak masing-masing. Macam sis, sis kuat membeli. sis bawak $150 habis semua sis membeli. 
Itu sahaja untuk #aininvacay #AAinSingapore . Till next place!

  • Share:

You Might Also Like

0 comments