Penang 2017 Part 2

By Ainin Alya - January 12, 2017

Second day start with breakfast dekat Hostel, food not bad, scramble eggs, sosej, roti and coffee. Tak ramai sangat yang ada, tak lah awkward sangat kan. p/s: weols kan pemalu.


Street art Penang sooo amazing, lawa building lama-lama dia. Dari Heritage Sixteen jalan kaki je ke area street art, lepas tu decide untuk sewa basikal RM10/5hours. Omo sis kekok nak matey naik basikal. Serious memang dah taka da skill berbasikal. Dulu jaguh woiii zaman sekolah..





Spent time dekat street art sampai around pukul 1 lebih jugak. Since panas teruk Penang, so give up awal. Dozens of picture took, build dozen more memories with my favourite people. Even lepas tu sakit punggung naik basikal.. Dah nak balik baru jumpa Ice Kepal! So hipster guys ice kepal! 




Next to Padang Kota Lama Food Court. Sebab nak Hameed mee sotong, and aku silap tempat. Mee sotong dekat sini tak best, makan tak habis pun. Shemah and Hajar share Pasembor because hello Penang kot! Air Laici Kang and Cendol. Berapa kali weh minum cendol. Hahaha kagum dengan diri sendiri. Lepak sini makan-makan, time ni tak ramai sangat orang, kedai pun tak semua bukak. 




Next ke Stesen Bus Butterworth beli tiket ke Dungun, memang plan nak beli dekat sana, since tak sure nk balik pukul brapa. So bus will be on 07.01.2017 pukul 9.45 p.m. Yeay night bus again!

Dah puas ronda Penang, run out off idea nak kemana, pusing around Padang Kota Lama and decide balik Hostel. So balik recharge and around pukul 8.30 p.m keluar untuk dinner. Pergi padang kota lama sekali lagi for Hameed Mee sotong, and ada akak tu cakap hameed Jumaat & Sabtu buka sampai around 6 p.m je. Dehhhh~ Akak tu suggest untuk makan area Padang Brown, and it’s best decision ever!! Food heaven, name it semua ada wehh…




Order Char Keaw Teaw, Laksa, Roti + Sup Daging, Es Kacang Special, Markisa + Kelapa and puas hati sangat makan!! Jodoh pun ramai, sis kenyang perut dengan sejuk mata that night!


Round area Gurney that night, view superb and lot’s of eyes candy! I loikeee~ 

  • Share:

You Might Also Like

0 comments