Penang 2017 Part 3

By Ainin Alya - January 12, 2017

Last day dah weh~ Hurmmm back to busy day at work, love hate relationship with work ni susah nak hadam betol! Last day memang taka da sebarang plan, so siap dah lewat, around 10 terus check out and move to Queensbay Mall. Target Bath and Body Work, Sephora & Nature Republic. Guess what we eat? Yeay KFC! Jauh woi dating makan KFC, since dah run out of idea nak makan apa lagi kan. And stop by MINISO omoo yang Goblin & Eun Tak masuk shopping tu! And berhabis sisa duit yang ada dalam ni, buy cup and purse for MAMA and me. Yeay kan!


Dah habis Queensbay Mall, back tu Georgetown for café hunting! Stop by dekat Lavish Fusion Bakery sadly full house, sempat snap a few pictures. Pusing lagi area sama cari The Table Penang, yang ni pening giler, sebab maps cakap dah sampai, tapi kedainye takde pun. Dah round 2 kali, give up cari next café, finally decide dengan Barista Café & Casa de Pizzeria. Order cake of the day (Black Forest & ice cream), Coffee segelas sorang, weols je dalam café woii! Memang the whole hall for us! Lepak lain macam lah kan!








Tepi café tu ada street art jugak, and petang tu ade jualan, so stop by beli fridge magnet, postcard, keychain. Last time at Georgetown finally hujan mehhhh~ Will miss you Penang. 

Wrap the vacation dengan hantar Shemah dekat airport and rush ke kedai sewa kereta!

Total budget
Sewa kereta : RM90
Minyak + Tol + Parking : RM45
Hostel : RM58
Ticket bus : RM57 x 2
Bendera Hill Train : RM10

  • Share:

You Might Also Like

0 comments