Selamat Hari Raya

By Ainin Alya - July 16, 2017

Selamat hari raya semua! Semoga Aidilfitri ini diraikan penuh kebahagian bersama keluarga tersayang.

Ramadhan tahun ni, I goes fulltime house wife, since memang Mama abah and aku je yang dekat rumah, I have to do all the cooking. Tapi I love it so much. All the good food I cook habis licin, nak nangis terharu tau. Raya bersedarhana je tiap-tiap tahun, 1st raya matching outfit with mama and kakak! Yeay matching sekali dengan langsir. Terharu rasa jadi tuan rumah sekali dengan langsir. Tahun ni semua kakak-kakak raya dekat rumah. Thank Allah for house full of blessing with laugh and love to each other.



Lauk 1st raya, Rendang by Ainin Alya, Lontong by Kak Eida, Satay by Kak La, Sambal Kerang by Ainin Alya. And my sambal kerang super duber sedap. Ya Allah tak sia-sia sis bangun pagi hari masak sambal. Ainin why so berbakat memasak ni! Hahahaha.


Raya route sama je tiap tahun, rumah Mok cik Esah, rumah Ayah Rie. Balik rumah lepak adik beradik, ngumpat sambil makan ketupat, p/s, sis bagi duit raya full semua anak saudara sampai sis musflis awal bulan ni. 




Ayah Sir and family ada dating rumah jugak, Alia so pretty today. Share tips lah sepupu acane nak cantik menawan. Next activity ni favourite kite tau. tidor! Hahaha sumpah weh kul 12 lebih sis dah kecundang atas katil, tidor berjemaah adik beradik. 


Bangun tidor, Tina whatapps ajak keluar raya, so g rumah Shemah for Nasi Dagang, tapi Nasi dagang habis! So sad, x dang nasi dagang Mok Shemah tahun ni. Nak pergi umah Ain, tapi since Ain xde dekat rumah lagi, singgah umah Camy, cam biasa stop basic raya aku. Tak makan apa-apa, habis kan kuih berbalang jew.


Shoot macam outdoor wedding kan? i'm perfect photographer for my best friends. Beruntung korang ada aku tukang ambik gambar. Ye ye tahu korang terharu.

           

Stop dekat Taman dekat umah Ain, ambik gambar beratus weh. Even tiga orang je pun! Set timer siap, hahah anything for good photos, and I love gambar tahun ni so much! Raya simple ni aku je kot tahun ni. Yang lain over vogue dah kenapa? long live the plain chiffon shawl. 



Ain sampai rumah terus g rumah dia, masuk minum air makan kuih and sekali lagi pergi taman tu, Ain nak gambar jugak dekat situ. Pucuk super pretty lately. Share lah tips stay pretty cuk? Cantik sensorang je kan.. 


Uwaaa I love this picture so much! Lumix I love you baby. How could you take this picture so perfectly, long live the timer.. hahaha.


I Love You Guys. walaupun sentiasa tinggalkan blue tick untuk i. 

MySquadTillJannah




Hello, macam cover album kpop lama kan? Hahahah.. Hidup memasing memang untuk bergambar je. Thank you for amazing Eid setiap tahun, our makan-makan session, our gossip, the e-news, the Tuni and her lover.. And i love it very much. Dah lah. Bye. Bile nak kahwin semua ni?




Selesai beraya, salam ke tak eh? Mintak maaf tak eh raya ni?? Mintak maaf dalam whatapps je rasa semua. Tahun ni, takda pun beraya dengan semua, ye lah since masing-masing macam tak sekutu dah. So long partner, I still love you, haa cam gituu~

Jumpa lagi raya tahun depan. Harap raya tahun ada perkembangan hubungan memasing ye. Harap dah ada yang menjadi tunangan orang, isteri orang and so on.

P/S : Bangkok kita ape cerita sekarang kawan-kawan? 

  • Share:

You Might Also Like

0 comments