SAPPORO 2017 - PART 4

By Ainin Alya - October 29, 2017

6th day in Sapporo. Subway journey always my favourite journey. Tengok orang rush dalam train, membuta dalam train and I love the vibe so much. First stop pun dekat dengan odori park. G survey King Crab dekat Nijo Market. Pergh Japanese breakfast with King Crab okeh. Pay day kot hari tu, mewah kemain breakfast you ols. Hahah.



 Next pergi dekat Tanukikoji shopping arcade. Yang ni pun macam gamble je, sebab ingat-ingat lupa name arcade tu, tapi ingat dia dekat dengan Nijo Market. Jalan around that place and terjumpa.




 Sini banyak kedai-kedai, from secondhand shop, ada game stop (AJ spent masa dalam ni je), pet shop (Lahaiiii dog dia comel giler weh), ada food shop, souvenir shop, and banyak lagi. Along beli beg, jam baru pastu souvenir. Souvenir mahal gile and weh tak jumpa pun banyak souvenir. Ke memang aku yang tak nampak. 

Food display pun nmpk sedap giler


Lama giler jugak lah dekat sini sebab tunggu AJ main game. So aku end up beli jugak 2 biji beg second hand. Yang aku masih lagi tak guna sampai sekarang. Hahaha. And aku jumpa lagi Loteria. So another round of Shrimp burger sebab takut kempunan. Haha. Dekat area Odori Park tu ada satu Daiso 5 tingkat besar gedabak. Besar giler sampai rasa kecik nye bajet aku. Buy a few things jugak dekat sini, sebagai ganti souvenir. When will I travel and stop buying souvenir. When.


Singgah balik big camera (Stellar Place punya bangunan sebelah tu) beli hadiah untuk mama and abah dekat sini. Beli cheap Jam untuk aku, beli couple jam tau dekat Adam. Since Cik Su is rotten single, unmarried 25 years old women, so I’m totally forcing Adam to buy same watch as me. Yeay couple watch. Hahaha.



Along, Abg Syed and Johan pergi Konikuniya and ada satu lagi kedai tu, since aku tak berminat aku and Adam take train balik rumah. On the way home tu singgah secondhand shop depan rumah tu je and wrap a day dengan singgah Saico Mart lagi. Lots of ice cream and rice ball. Hahah. Sis cook such an amazing food weh. Sis such a gifted person when it came for food. 


And this 2 babes are super delicious. Yang mochi ice cream tu, Ya Allah. Sedap sangat. Sejuk, manis and taste like ice cream. Ehh~ Tapi mungkin sebab kulit mochi tu kan, dia jadi superb. And i don't remember how many times i repeat this babe

7th day in Sapporo. Today tak ada sebarang plan. Along and Family ada nak ke bandar or Daichi yang dekat dengan rumah. Sis run out of mood nak shopping or walking. So just pergi dekat kedai secondhand depan rumah, buy 4 bag for myself. I’m proud of you Ainin. So proud. 6 bags in a week? Pergh no more new bag for you ainin. No more.




And sis already in a deep thinking, how will I bring all my bag home. Masa beli tak ingat dunia. Ha engkau hadap lah susun luggage. Malam sikit keluar jenjalan dengan AJ dekat area rumah. Singgah game shop lagi, sebab bebudak tu naik main game, jalan sampai kedai secondhand shop tu lagi, beli Luffy for my gift. Banyak sangat sis beli gift untuk diri sendiri this time.





Last night dekat Sapporo and I will be missing all these. The weather, the people, the new environment, the food, and these feeling been a stranger in foreign land. Damn can’t wait to travel again. Where to next Ainin Alya?

Last day, wake up early and take first bus to airport. Hantar modern wifi (just drop dekat kaunter) and last shopping at airport. Beli another box of chocolate untuk budak, beli chocolate untuk diri sendiri and all the yen I have spent on food are blessing. Hahah. Flight delay. Tunggu kemain lama, tak sabar nak masuk plane and sleep tight. 8 hours flight and I’m not move even an inch. Duduk tidur, bangun, makan, tidur, main game and I’m not moving. Hahah.


Welcome home Ainin Alya on Hari Raya Haji. Raya di perantau or raya in flight? p/s : Mateen dah balik Brunei ke? Asal tak tunggu iols balik Malaysia dulu abang. Hurm. 


And nah a picture of my latest Bae. Kene ke pergi Brunei? Tapi dia ni macam ada dekat London je sentiasa. Ok lah. Good Bye Kpop. Back to Tall, Dark & Lean man with a Ferrari and horse. 

  • Share:

You Might Also Like

0 comments