Tina Mutalib's Bachelorette Trip!


Hi! Greeting from office and all the gloomy day in Dungun! Monsoon is here so it’s that time of the year where waking up is the hardest thing to do.

So today I will talk about our bachelorette trip to Singapore. Only 4 of us like usual. Finally, Ain said yes to our trip. Even kitaorang perlu ke Selatan untuk dia. As long as she is with us okay lah. Plan asal nak ke hatyai sebab nak naik KTM! Tapi kena tukar. Singapore here we come!


It’s more to leisure trip, don’t have any main attraction this time, totally skipping on USS, Lumina Walk, Garden by The Bay, thank god jugak actually, sebab we are totally late that day. Aku datang from Dungun khamis malam, bus pukul 11.40 malam and sampai Putrajaya Sentral around 5.00 a.m. and Along bawak pergi breakfast dekat mamak. Hell yeah good food always make me happy.

Spent the day dekat ioi city mall and pergi cyberjaya makan benda entah Kakak bawakkan. Oh btw shemah tumpang tidur rumah Along that night, because we have super early flight to catch tomorrow. Wrap the day dengan re-pack barang sebab luggage sis is 8kg already!

Flight pukul 7.15 a.m. to Senai Airport. Pukul 5.30 dah gerak dari rumah Along and sampai airport around pukul 6.15 and terus ke balai perlepasan! Marathon dalam KLIA2 are my favourite, the hell gate kita hujung sekali. Kejam nye pagi-pagi! Flight tak ada delay or anything, clear everything dekat Senai around pukul 8.20 a.m. and pergi beli tiket bus to JB Sentral, RM8 Causeway Link, and bus ada every hour sahaja, dah terlepas pukul 8 kena tunggu yang pukul 9. Keluar dari pintu utama, ke belah kanan and jalan sampai hujung sekali, ada ruang menunggu. Tak ramai sangat orang that day.

Sampai JB Sentral after 40 min and jumpa Ain dekat sana. Tukar duit dekat JB Sentral RM1 = $3, oh did I mention the best part? Ain tertinggal passport dia, so balik semula ke rumah sewa dia, an hour return journey with grab and it cost RM60 okah! Seriously Ain, mu g tinggal passport??


So lepas settle semua hal Ain, we naik bas tu Singapore. Of course banyak stop, from jb sentral walk to woodlands, akan lepas immigration Malaysia dulu and turun bawah tu boleh beli tiket bus CW2 to Queen Street RM3.40, buy dalam bus. Sediakan duit kecik cukup-cukup. After that dia akan stop untuk immigration Singapore. Selesai Immigration ni cari balik bus CW2. Dia akan ada ruang menunggu, don’t worry insya Allah tak akan sesat, sebab ramai je orang yang akan help in the way.

Sampai Queen Street boleh jalan kaki to Bugis MRT, buy Singapore Tourist Pass $16 and $10 deposit. And finally jumpa Tina there, Tina lambat sikit sebab dia sampai KL from Perth that morning, so she had to catch 10 a.m. flight to Singapore. 


Since masa tu dah pukul 1.00 p.m. we decide to check in first. Dari Bugis MRT ambik mrt to Paya Lebar, from Paya Lebar actually boleh jalan kaki to Hotel, tapi kami-kami malas nak jalan kaki. Hahah so grab it is! $6 for 6-8 min ride. Okay tak nak convert to RM. Check in run well, boleh terus masuk. The hotel quite good. Agak sempit for 4 of us, but it's okay since just for a night. Manager hotel are super friendly, guide us sampai muka pintu. Tak sempat explore much dekat hotel, btw hotel name is Hotel Classic by Venue. 



He suggest to try makan dekat Hajah Maimunah. Just next door! The food are sedap giler!! Aku, Ain and Shemah makan set food harga $6 per set. Tina makan nasi with ayam masak merah $4 and all of us order Ais Bandung, it’s so good. Should order it if you happen to be there.




Look at the line! Totally worth it
Done with our lunch, time to explore Singapore. Sebab malas nak jalan kaki, kami naik bus to Orchard Road. Suppose to turun dekat Orchard station, tapi termiss the stop. So decide untuk tunggu dalam bus just incase dia pusing another round. Duduk dalam bus sampai sejam setengah okay, last-last dia stop dekat last bus stop, Clementi.

Tina trying hard to understand the map and mrt!


So kene naik train from there to Orchard road. What to do in Orchard Road? Millions of photos. Cari ice cream potong and sights seeing at its finest. Shopping heaven for everyone. Banyak giler brand-brand besar dekat situ. Oh there have kikki.k there! So cantik every planner, harga pun sangat very cantik.




Next we to Marina Bay Sands! Just in time for water & light show. Ingat nak Merlion Park after that tapi hujan tetiba. Every evening dekat Singapore hujan weh! Water show pun tak sempat tengok habis. Nak bergambar depan tu pun tak sempat sangat. Just a quick photo, hulur phone dekat sapa entah suruh ambik kan gambar. Round a few shop dalam marina bay and lepas tu back to our hotel. 



Stop makan dekat Geylang Food Court, depan hotel je. I don’t know what I order, tak makan habis sebab portion giler besar! Order ice bandung again, and sedap lagi! Have some movie run that night at hotel, full of laugh and talk like we always do! 



Hello second day 11.11.2018 sale is happening! Even tengah holiday we will never forget about sale. Bangun pepagi hari dah scroll FV for some duck scarves! Beli lah juga each of us! Super cheap okay RM58.80 for matte slik, of course semua ambik. Start the day quite late, terus ke Bugis and makan-makan dekat Restoran Zam-zam, order, Briyani Ayam 1, Briyani Daging 1, Murtabak Ayam 1, Murtabak daging 1, keaw teaw goreng 1 and sotong goreng, total price is $40. Full giler, banyak tak habis jugak.




After that ke Mustafa Center! Yeay for cheap stuff, sis tak beli anything sangat pun, just a few jelly bean and marshmallow untuk Tina bridal shower and beli jugak Arizona drink! Finally that green tea. Sedap gilerrrrr!


After wrap the shopping, hujan lebat giler masa tu, so grab our self to bugis station. Pergi paya lebar station grab again. Take our bag and nak pergi to paya lebar mrt. Next to queen street bus terminal and straight to Johor Bharu. Check in at a beautiful Airbnb! Will talk about it later, and about Tina bridal shower detail!


Comments

Popular Posts