Tina's Bridal Shower

By Ainin Alya - December 26, 2018

Surprise planning for bridal shower untuk Tina done right!

Lepas dah confirm untuk trip ke Singapore, whatapps Shemah untuk plan for bridal shower. Bincang-bincang and confirmkan untuk buat masa dekat Johor. So kena tukar plan utk stay 2 nights dekat Singapore. 

Dekat JB booking an apartment thru Airbnb, so recommended, cantik giler rumah dia so insta worth. Hahah. Tempah cake from Itsnadiah (instagram) and all the props memang dah bawak siap-siap from Dungun. Fuh 7kg beg aku dah separuh barang2 tu. 

Gerak dari Singapore around pukul 2.00 p.m, sampai JB terus start berlakon dah memasing, masa tu nak cari gunting, so terpaksa berpecah sekejap. Dah sampai airbnb, rehat kejap, that time, aku and ain start tiup belon dalam bilik. Tina ketuk pintu pun tak bukak, tp serious that Tina wit memang low giler, satu benda dia tak perasan. After dah rest kejap, Shemah ajak Tina pergi beli makanan, kitaorang still dalam bilik duduk tiup belon.

Start deco area makan with lots of belon and our picture!! Berlari turun ambik cake, pavlova and puff dengan guard. Fuhh since sampai lewat jugak dekat JB td, mintak Nadiah hantarkan dessert dekat guard dulu. Decor games are so strong, we scream! Hahaha. Need to finish up everything under 20min!. Nasib baik meja memang dah sedia setup cantik from owner, and makanan pun memang pizza je awal-awal. Lepas tu diorang beli chicken chop and setup dinner during the shower. 

The dessert are super good! Cake cantik and taste so good to! Love the gold and blue color scheme we choose for the night. The pavlova sedap giler wehhh and that japanese cream puff totally steal the night, sumpah sedap giler. Order banyak giler, makan sampai breakfast esok weh. And that cake topper, sis buat sendiri, kerat sendiri and fuhhh sis did it! Semoga terus tekun untuk membuat segala kraftangan lepas ini. 


Prepare a few games for the night and we have so much laugh at each other that night. If only Ain boleh sleep over sekali, sis ain kene kena balik dah esok dia kerja. 

And the picture are just mehhh! Alahaiii why semua gambar macam x on je. But okay lah for the memories. even timer not doing the job that night, meh giler! Pastu dah lah gambar senget giler, hate it so much!


Try to pose macam dua lipa, tp jadi selipar! Try to pkai all blue baju, even different shade, still biru so okay lah. Makan sumpah banyak giler that night, upah dari tengah hari tak makan anything kan. 


Best shoot from the night
 After that main game, tengok sapa menang and bagi gift. Yeay for another beautiful memories with my favourite girls! And to Tina, me love you so much, can't wait for your wedding day, finally someone dapat seru to get married!

 


 And to my Dearest Tina Mutalib, your are among a few things that work like a magical gift for me. Thank You for be such and amazing friend to me, wishing all the good things ahead in your life. Wishing all the love between you and amin stay there forever. Can't wait for your wedding.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments