SEOUL, SOUTH KOREA - DAY 3

By Ainin Alya - January 03, 2019

Start our 3rd day with good food we cook, pastu siapkan bekal lagi makan dekat sana. We are going to Nami Island, sebab semalam snow  dekat sini, pastu semua berpusu-pusu g sana. And guess what, langsung tak snow dekat sana time kami dekat sana. Adalah sisa-sisa snow atas rumput, tapi tak banyak pun.

Untuk pergi Nami Island, boleh naik ITX or naik train macam biasa. From Seoul Station Line 1, akan transfer dekat Heogi Station and terus ke Gapyeong Station. From Gapyeong Station, keluar dari station, lintas jalan ke depan, and dekat bus stop tu wait for bus. 


Tiket for Nami Island 13000 won include return ferry. Fuh hari tu baru 8000won. Good Luck lah for budget travel. On the side note, Gapyeong almost double sejuk from Seoul, please be ready for unexpected wind yang sejuk nak mampus. Bus ride to Nami tak jauh sangat pun maybe around 10 minute, maybe less. Nami Island to last stop. dah sampai jetty tu nanti, berpusu-pusu je orang turun. Kalau dah jumpa benda tinggi melangit ni, yep you are the right place.


Jalan depan sikit, akan jumpa kaunter to buy ticket, please cepat takut terlepas ferry, kene tunggu dalam sejuk are not best langsung. Ferry ride pun sekejap je. Kalau tak dapat duduk, tak sempat  letih pun berdiri. Boleh lepak dekat luar kalau mampu tahan sejuk. And if you ask what to do in Nami, it's a picture,ootd heaven! Take a dozens picture here.



Twin know already how to demand a good photos. Sebelum ni mampus nak ambik gambar, never before lah nk pose. Ig stories always update okey. Always on phone dah ambik video. Fuhh, sis feel super old because of them, thank goodness jugak diorang take a good picture for me.


Fuh a proud aunt with a good photographer skill anak sedara. Thank you kids! Okay spent lots of time here, and damn sejuk giler weh dekat sini. Even the sun shine super bride, tapi sejuk nye!! Since sampai awal pagi, this place still not pack with human yet, so boleh lah nak bergambar dengan baik. Super love the sun thou.


Okay another good photo down here. Just exactly how i want. So good kan!


Eat lot of hotteok today, jangan beli sekali gus, beli yang nak makan je dulu, benda tu dah sejuk memang tak sedap langsung, please be careful sebab nanti juicing from inside akan menetup pastu menitik, pastu fuh rindu nye the taste. Buy coffee and lepak dengan baik tengah sejuk. Also kalau nak panaskan badan, boleh pergi dekat area library tu, boleh stop solat and makan-makan pun boleh dekat situ.


And please enjoy an extra photo from this Nami trip, because sis dah tak tahu mana lagi nak show off my camera skill. Seriously Along should pay extra for this good photo.


Dah boring pusing-pusing dalam Nami tu, time to bid good bye to this Winter Sonata land. Makin lewat suhu pun makin sejuk, tunggu bas sampai pun macam hapew dah rasa. Safely sampai dekat Seoul Station around 7.30 p.m. pastu hello sis silap keluar exit, tiba-tiba dah sampai seberang mane entah. Pusing-pusing area tu, and decide untuk naik Seoullo 7017 since dia cross atas Seoul station, so dari belah belakang ni, boleh g depan. Sebab dah malam kan, so tak de nak stop ambik gambar sangat, tak nampak ape pun. Kalau time siang, akan ada cafe, a few pit stop for ambik gambar, but still cantik jew view waktu malam.



  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. salam kenal. dah masukkan link dalam bloglist di blog CT.
    happy travelling =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal jgk :). Terima kasih ye kak...

      Delete