SEOUL, SOUTH KOREA - DAY 4

By Ainin Alya - January 15, 2019

Finally it's snowing!!!

Wake up with the most excited feeling ever. Fuh, everywhere already turning white with a fluffy snow! Totally feel excited. Okay so plan untuk hari ini semua aku tukar. We will go hunt for park, untuk ambik beribu gambar and enjoying the snow. Have a light breakfast and pack a few snack, and here we go. Keluar je dari rumah tu, dah nampak dah Malaysian, Singaporean yang sesame excited dengan kitaorang. Hello south east takde benda ni okay. 


Today pergi Ttukseom Hangang Park. From Seoul station, kene tukar line sekali dekat Dongdaemun Design Plaza after that turun dekat Ttukseom Park Station. From there, take exit 2 and akan jumpa tangga, turun je ke bawah and the whole park just down there. Kalau datang 22nd Dec and above boleh main snow sledding dekat sana, early December dia tak bukak lagi. And this park, boleh tengok Han river, ride that itik bot tu and picnic time season lain.


The whole place turn white. Even sekejap je pun snow, tapi lebat giler. Punya lah berkabus area tu, Han River pun tak nampak, from here sepatutnye boleh nampak the other side. Fuhhh, tak payah dah lepas ni nak cari snow. Dah boleh say goodbye to winter trip. And hello to autumn foliage! Walk around, love the sound bile pijak snow. Licin nak mampus, terus sis jadi itik gedek-gedek. Ambik lots of gambar around there. 


Fuh, sis totally white wash my photo supaya nampak putih giler! Maybe because dekat luar putih sangat, tapi dalam phone malap je. So kene lah naikkan brightness sampai putih melepuk. Spent quite a time dekat sini. And please enjoy all the pictures, sebab sis tak de medium lain dah nak upload gambar. 



Look at that snow fall, fuhhhh thank you AJ for this good picture of me.  Finally sis tukar profile picture everywhere. Have the whole park for us, lepas tu ade lah orang lalu lalang, pastu tengok macam kesian mereka tak pernah jumpa snow.




Lepas dah puas dengan snow, pergi Itaewon. First time there, and tak sempat pun pusing around much. Pergi Daiso dekat situ, pastu sis hilang akal, ambik semua benda depan mata, pastu tetiba dah jadi RM100 something. And we hunt for FILA!! Fuhhh x pernah sis pusing berbiji kedai, try berpuluh kasut. So nak twinnie kasut dengan Hajar, size hajar ade, size aku takde, size aku ada, size hajar pulop takde. So end up beli jugak yang last choice. Sebab nak sama.

Pusing Fila flag store dekat Itaewon dulu, banyak brand-brand luar dekat Itaewon. Price majority sama je mana-mana store. Yang dekat Itaewon ni tak ramai sangat orang, so boleh pilih dengan selesa. Dekat sini tak beli lagi my shoes, sebab still nak cari yang Barricade tu, dah puas pusing area sini, sis pergi Myeongdong! From Itaewon sis naik bus instead of subway, lagi senang actually. Tapi dah lupa bus number, sebab memang tak survey pasal bus, tengok bus number dekat bus stop je. Dah sampai myeongdong, sis cari dekat JD Sports dulu, pastu masuk ABC Mart and finally ke flag store FILA. There's lot of choiceeee.. sumpah cantik-cantik semua. Kalau dekat Malaysia harga around RM350-RM400, dekat seoul RM250 so cheap kan!



Call, whatapps, hantar gambar berpuluh dengan Hajar, finally settle down with an amazing shoes! Yeay boleh twinning dah dengan Hajar! Kembar dah boring giler tunggu, sorry lah sis bukan selalu pun shopping. Dah settle new shoes, kita pusing-pusing myeongdong again. Buy a few more stuff dekat Innisfree, pastu buy useless things lagi macam biasa, beli Cocoa pie dekat LINE cafe, pastu beli hotteok lagi. And yeayyy.. sis dah muflis dengan jayanya. 

Balik awal je today, sebab esok akan pakai energy banyak untuk EVERLAND!!


  • Share:

You Might Also Like

1 comments

  1. aaaa snow so pretty !! bestnyaaa rindu snow. bilala ada rezeki nak main snow lagi.
    btw sungguh tak nampak Han River tu hehe.. and mcam takde orang je.. bolehla golek2 kan ?

    ReplyDelete