GENTING 2019

By Ainin Alya - November 26, 2019

Hello and good day ahead to everyone!! My birthday just past few days ago, and sis is officially old and have sore body every morning. And having a tired body, ache all over is not a cool adulthood!

Okay last 8th Nov, we are having a trip to Genting, sebab sis memang dah sakit dada and really need to take a fresh air, after stuck in office since April. Trip 2 days 1 night sebab dapat cuti sabtu, pastu memang takde niat nak meronda-ronda sangat. Memang nak pergi berjalan je. And beli 2-3 helai baju, pastu on mission nak cari winter coat, tapi haprak semua tak de yang berkenang and harga pun macam ya Allah kejam nye.

    


So gerak around pukul 9 pagi, and sampai tu terus ke GPO, parking kereta and ingat nak terus ke Sky Avenue but tetiba hujan lebat sangat, so terpaksa cancel and terus cari makan sebab kebuluran dari Dungun lagi. So decide untuk makan dekat Dubuyo, since sis is craving for Korean or Japanese food, tapi kak da tak makan Japanese food, so have to settle down on Korean food.

After that, hujan dah reda sikit, beli tiket cable car RM16 return. Dah sampai Sky Avenue tu, just pusing-pusing around. Stop by dekat Uniqlo, H&M pastu of course dekat Bath and Body Works sebab obsession with it never end. Tapi takde sale that day, ada sale esok nya, pastu macam kene naik lagi ke next day? Ke terus redha je, sebab baru je pun masing-masing beli BBW ni. So macam dah lah, membazir duit je. 

    

Jalan around sampai dah nak tercabut kaki, pastu decide nak lepak dekat Starbuck, and order their holiday drink! Super in love with the drink. Cantik and super cute! Taste good too. Thank god lah sedap, sebab banyak sangat dah pengalaman dengan starbuck drink yang tak sedap.




Dah boring jalan dekat sky avenue, balik ke GPO and sambung lagi shopping dekat GPO. Beli lotion dekat Victoria Secret and 2 new eye shadow pallets sebab RM19 satu. So yep, sis need to grab it even never actually do any eye makeup! But hey good bargain can’t just pass like that.

Dah sakit kaki, poket pun dah kering, balik untuk check in dekat apartments. Such a nice aparment! Super in love wehh. The decoration are nice, amazing view, and yep self check in is the best kind of check in. Ada 2 bedrooms, so sis sleep alone, and kak da and kak nurul share a room. Dah rest sikit, lapar kebuluran, and turun bawah cari any kedai yang bukak. Lepak makan berlambak-lambak pastu balik sambung rehat and sleep late tengok drama melayu sambil mengumpat.

  


And that’s it actually. Sebab esok check out around 12 p.m. and terus drive balik ke Dungun. We old like that. Ahad dah kerja, so tak nak sampai lewat sangat dekat rumah. I still need my beauty sleep. Or else will be super grumpy dekat office. Okay that’s it, till next post when i visit the best city in this world (for me)!



  • Share:

You Might Also Like

2 comments