LONDON - JAN 2020 Day 2

By Ainin Alya - February 29, 2020

So sampai Heathrow pukul 7.45 a.m. and terus beli Oyster card and simcard. Settle everything and take tube to King’s Cross station for Lner train to Leeds.

    

Sampai dekat King Cross pukul 10.22 a.m. so kene lah menunggu kejap since train pukul 12.03 p.m. while waiting, jalan dalam King Cross, jumpa that famous 9 ¾ platform, that Harry Potter shop almost broke my pocket. Thank goodness lah masih sedar baru sehari dekat sana. 


        

       

Buy croissant, coffee to keep me awake. I swear, dia punya system memang pergh! Dia punya platform board tu, memang dia keluar like right before depart. Lepas tu memang train ready to depart. Dengan tak tahu platform mana, keluar je no platform terus berlari ke train. Dengan couch kau paling belakang, memang marathon lah dengan luggage. 

    

    

So while waiting train, kami decide untuk keluar jalan-jalan dekat depan station. Ambik a fewsss gambar and ada stall bukak dekat depan tu, ada macam-macam stuff . Tapi macam biasalah kan, bukan semua boleh makan. so marilah kita tengok-tengok dan balik.

       

Train ride for about 2 hours and we arrive at Leeds Station, so we are here in Leeds because Along want to visit her old University, and hand down one of the coolest Uni I ever see. Since it’s open university, you can just in and out. Will talk more about Uni. Of Leeds in my later post. 


So after dah sampai, terus jalan kaki ke Hotel, we will stay at Ibis Budget Hotel. Hotel is nice, even so small, and quite far from city center, but still on walking distance. Dah selesai check in, rehat sekejap, mandi everything sebab dah more than 24hours tak mandi. Petang sikit around 4 p.m. kami keluar untuk cari makan dan jalan-jalan ke area city.

        

Stop makan fish & chips yang menjadi makanan ruji tiap-tiap hari. Since memang akan lalu hari-hari depan kedai dia. £4 per set and it’s so big, so good! 

    

After that, kami ke Trinity Leeds. Shopping center and tons of shop over there. Since memang tak nak shopping. Nanti nak balik ke London tak nak besarkan beg lagi. Menapak dengan bus tak kuasa nak beg besar-besar and berat. 

        

Tak beli banyak barang sangat, just beli wet tissue, food and mineral water untuk simpan dalam bilik hotel. Pukul 6.30 p.m dah gerak balik ke hotel, sebab omgee sis need my beauty sleep. Cuaca lahai sejuk gilos, and dear self dah lah kan winter trip. Sampai hotel terus K.O. memasing. And can’t wait for beautiful day tomorrow.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments