LONDON - JAN 2020 Day 3

By Ainin Alya - February 29, 2020


Hello welcoming a new day with the most beautiful blue sky ever! So today we’ll visiting University of Leeds. Keluar dari hotel as early as 7.00 a.m. stop dekat city centre dulu. Pergi ke Leeds city markets and ingat nak cari baked potato tapi tak jumpa. Pastu pusing dalam market, beli raspberry sebab tak pernah try kan before, pastu erm macam meh je rasa raspberry. Redha je lah kan. £1 raspberry won’t hurt.
       

        

 And dalam Leeds City Market first Mark & Spencer, and aku ini memang manusia awal pagi dah menapak depan kedai, so kedai pun tutup semua lagi. Walk outside from markets sampai city centre, singgah dekat Pound Bakery beli Cheese & Onion puff yang sedap nak mampus, 2 keping for £1, so worth it! And before pergi London, singgah cari lagi!

    

        

        

From city centre, kami jalan kaki ke Uni of Leeds, dekat Leeds tak pakai any public transport. Memang jalan kaki je weh! Today aku break my own personal record, 25k steps for one day. Sumpah nak mampus jalan kaki.
       

       

So once dah sampai dekat Uni of Leeds, we take tons of picture like real deal tons of picture. Dalam die punye student shop tu, ada souvenir shop, so we buy Uni of Leeds punya totes bag, tak tahu ar why beli, tapi beli. Ada lah kan buat kenangan. Jalan-jalan lama jugak ar dalam area uni tu, lepas tu Along ajak pergi rumah-rumah sewa dia. Jalan-jalan dekat sana even penat tak kesah sangat, sebab cuaca sejuk and view are amazing. Alhamdullilah takde experience any islamophobia or anything. Semua baik-baik. To go to one of along punya rumah sewa, we have to climb like realllyyyy high stair. Like wehhh kalau dekat Malaysia mampus aku tak naik. Tapi sebab that is the only way, so terpaksa lah. Semput sikit lagi nak mampus, berapa kali stop nak sampai ke atas tu.


        

        

        

 So from Along punya rumah sewa, kami berhenti rehat dekat Leeds Mosque. Tak ramai sangat orang that time, masjid besar sangat. Cukup semua fasiliti and a few people yang ada dekat masjid tu friendly sangat. Berhenti rehat dekat 30 minute jugak kot.

    

Dah cukup rehat semua, kami stop makan dekat kedai Fish & chips depan masjid tu, kedai nama Woodsley Fisheries, dekat kedai ni pun ada Halal kebab, so order 1 set of fish & chips also 1 set kebab. Makan kenyang nak mati weh. Owh lupa, order jugak 2 ketul ayam goreng. Don’t know why, tapi aku and hajar memang kebuluran betul that time. So order lebih.

    

Dah puas jalan-jalan dekat area situ, kami walk back to city centre, this time aim untuk buy a few stuff. Pergi Lush, body shop, mark & spencers, and few more shops around that area. Buy a few stuff dekat Lush since I already aim to buy face mist from Lush, hand down one of best face mist I ever use. Going crazy dalam primark, tapi try to still calm. Nanti dekat London, we’re going crazy dalam primark.


Dah puas jalan dekat area situ, guess where we having our dinner?? Yess another round of fish & chips dekat dekat semalam. Seriously, fish & chips dia lot more delicious from any other shop we try, and a lot moreee cheaper!

Kaki dah cram, cuaca makin sejuk, mari lah kita pulang ke pangkal jalan. Call the night at 7.30 p.m. again tonight. Did I told you guys about our freaking jetlag? Kami terbangun pukul 3.30 a.m. and can’t sleep at all. Pukul 5 tu siap-siap untuk keluar je. So terpaksa lah tidur awal, nak catch up balik mengantuk.

And tomorrow we’ll get going to YORK! Yeay, the land of Harry Potter!!


  • Share:

You Might Also Like

0 comments