LONDON - JAN 2020 Day 4

By Ainin Alya - February 29, 2020


So untuk 4th day ni, kami akan ke York untuk daytrip! This place is amazing, swear! Every inch of York is picture worth. Train from Leeds station is 7.14 a.m. so keluar dari hotel around 6.30 a.m. macam tu, train station is lots more far dari hotel. Tapi tak lah sampai tak mampu jalan. Around 700m je. Jalan pagi buta ni actually risau juga, tapi alhamdullilah takde benda, Leeds more peaceful, slow paced and laidbak compare to London.

        

        

Train takde delay or anything, so sampai di York at 7.40 a.m. and since still too early, we stop to have a coffee at costa, dalam station tu je. Fuh there’s tons of people dalam café tu, maybe sebab still rush hour kan. So we chill je dulu dalam café tu dalam around pukul 8.10 a.m. macam tu kami start walking to York Minster, old beautiful classic building and I love every part of it.


    

It’s such a small town, so basically you will see lots of signboard to walk to each place, owh and this google maps new feature where you can see the maps, and open your camera to see with way to go, it’s really helpful for this trip! From York station, you will go past a beautiful park. The flower bloom everywhere even tak banyak. After you past the park, you will walk across an amazing bridge. The view is splendid over here. There’s also cruise at that place. Tapi tak naik lah, tak reserve budget untuk aktiviti begitu.


    

    

So from York minster we walk to York Shambles, the main reason why I’m here. So harry potter get the inspiration to make that Diagon Alley from 1st Harry potter. Basically every inch of York Shamble will remind you of Harry Potter. York Minster still be used as a Cathedral till today. The building are so pretty, the design, the detail so mesmerizing.


    

       
Around York shambles, there’s one souvenir shop, and it’s so cheap. There’s tons to choose, and one of the cheapest shop we found. So kalau nak membeli souvenir you can shop here. Kedai die sebelah kedai Millie chocolate shop, and next to York’s Chocolate Story. Tak susah nak cari kedai tu.
Jemput datang awal ke York shambles, sebab sebelah petang memang ramai sangat orang, so nak dapatkan solo shoot memang susah. From there, we walk to Clifford’s Tower. Walk this time agak jauh. Walk past the Viking’s Museum tapi tak masuk, and the sun so bright making the picture lots more pretty.


       

        
Sampai Clifford tower lepas tungkus lumus berjalan, so Clifford tower is amazing, even little bit less from what I imagine, sebab aku ingat those hill tu luas, termasuk padang semua, rupa-rupanya memang hill and tower dekat atas, keliling tu semua dah jadi parking lot. So nak naik atas climb all those stairs, nope, never on my dream. So we just chill dekat bawah.


    

    


Dah puas ambil gambar dekat Clifford tower, kami walk back to York Shambles. Stop for a donut and coffee while rehat kan kaki. And ternampak that infamous the shop should not be name, the boy wizard shop and all the Harry Potter stuff. So tunggu orang dah kurang sikit, but not lah kurang sangat pun. Still bersesak jgk nak ambik gambar. Tons of Harry Potter stuff! like weh sampai sekarang aku confius why the hell aku tak beli anything about Harry Potter. Nak wand die tu, tapi mahal sangat, pastu rasa macam tak berbaloi.




    


Train balik pukul 2.23 p.m. tapi kami dah selesai tour way before that. Dalam pukul 1.00 p.m. macam tu dah menapak pergi ke train station. Minum coffee dekat Starbuck, panas kan badan, sebab suhu drop tetiba sebab hujan that day. And York station ni, outdor punya style. So memang kene masuk mana-mana shop kalau nak lari dari sejuk. Train delay a little bit, and tengah-tengah jalan tu, train stop tak sure sebab rosak or any other problem, so stuck dalam 15min macam tu. Supposed sampai Leeds station pukul 2.55 p.m. tapi around pukul 3.20 p.m. jugak lah sampai.



Since still awal, kami decide untuk jalan-jalan dekat bandar Leeds balik, Along’s masih dengan baked potato mission, Hajar’s want Pound Bakery punya Onion & cheese puff. Sis nak balik tidur. Kidding. Sis nak that fish & chips. That same fish & chips. Since tonight last night dekat Leeds, kena balik kemas bag because our bus is at 5.40 a.m. so pukul 5.00 a.m. tu kene keluar dah.


    
For tonight, along beli baked potato, Hajar and I buy fish & chips 1 set per person, scallop? Like I thought scallop that seafood, tapi that not scallop I imagine. Also we buy that puff 2 biji sorang. Owh semua take away, we having dinner at hotel room.

Settle kemas bag, repacking everything, and sleep at 8.00 p.m tonight!

  • Share:

You Might Also Like

0 comments