LONDON - JAN 2020 Day 7

By Ainin Alya - March 04, 2020


So today, we’ll going to Bicester Village! Yeay. Mula-mula macam, okay tak nak beli, nak teman along je shopping. Adeh pastuu beli tak ingat dunia jugak. Ticket dah beli siap-siap dekat Malaysia, beli online je, print out and nanti just guna yang tu je. Ticket beli pukul 9.00 a.m and sampai dekat BV pukul 10.40 a.m. and guess what? Bus tu delay pastu, bus dah sampai station, driver nak rest pulak. So pukul 11.00 a.m. baru gerak dari Victoria coach station, sampai di BV pukul 12.40 a.m. and kami pun dah beli awa-awal ticket untuk balik. Balik pukul 4.00 p.m. so ada masa 3 jam je untuk shopping. 


Diorang ada bagi coupun untuk redeem for next ride dengan national express, tapi kami nak guna bilenya, dengan ticket balik pun dah beli. So shopping ni memang agak rush. Tak sempat cover sampai habis pun BV.

    

    

So untuk this BV trip, beli bag, pandora lagi, souviner and few benda lain. Keluar masuk kedai, tengok-tengok, convert MYR pastu termenung, semua dalam 3 jam. Sempat lah grab jugak untuk nafsu sendiri. Price wise, memang jauh lagi murah dari bandar London, handbag MK pun around rm400-rm500 yang crossbody tu. Pandora charm £9 pun boleh dapat. So yep, sis grab 2 lagi charm and ‘ter’beli lagi 1 bracelet. 


Pukul 4.00 p.m. gerak dari BV turun di Victoria coach station, ambil bus ke Harrods. Sampai Harrods dah gelap, just enjoy the view kejap, Along & Hajar masuk nak cari souvenir and sis tak masuk. Sebab nak survey El&N Cafe dekat mana. From Harrods tu, gerak ke kiri and El&N Cafe memang tepi tu je! That day tak ramai sangat orang. Tapi still tak dapat seat yang cantik. Beli red velvet cake, coffee and juice. Panaskan badan. Ambik gambar sikit-sikit and gerak balik ke airbnb.

    

    

Cafe dia cantik sangat-sangat. Sumpah, the view is amazing, every inch is insta worthy, and sis is too tired nak turun bawah. Just lepak kat atas ni je. And erm cake wise, dekat Peggy's Porschen lagi sedap actually. Price wise, lebih kurang je semua. 

    

So gerak balik ke Airbnb and on mission to finish everything inside the fridge. Or left a few things for tomorrow.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments