LONDON - JAN 2020 Day 8

By Ainin Alya - July 02, 2020

Hi, so sis finally merajinkan diri untutk write up a few more things on this blog.

So untuk day 8, kami akan do some London City Tour. Gerak awal pagi, tapi stop untuk shopping a few more stuff first. Singgah dekat Argos sebab along nak cari luggage. Plan macam nak pergi sekejap je lah, ah pastu dah nampak primark lagi, takde lah nak jadi sekejap kan. Beli Funko Pop Winter Soldier u guyss!. Time tu tengah giler dengan Sebastian Stan kan, magazine die pun beli wehhh! So dah habis shopping tu, kami macam terbanyak sangatkan barang, balik rumah dulu untuk drop semua barang. 

    

    
 
From there, kami ambik tube ke Tower Bridge. Stop dekat Tower Hill station, keluar tu akan past Tower Hill Memorial, and depan tu ada park, damn the weather are super fine that day. The sun is out like for 5mins max! Take tons of photo, and i really like the blue sky today. 

   

  


   

   

From there, we walk to Tower of London. There is tons a people around that time. So terpaksa berhimpit ambik gambar. But still nak ambik gambar kan. Walk to here from Tower Hill station tadi dalam 4 minit je. Tapi jadi lama sebab dah banyak sangat stop nak ambik gambar kan. 



    

One of my favourite sets of photos of us. There's is tons of picture yang memang tak lepas nak upload dekat mana-mana. Omgee die punye feelings and perasan tu, memang tak leh nak bawak bincang. Hahah. thank you Hajar, rajin je layan kite ambik gambar bodoh-bodoh.

 


After dah puas dekat sini, jalan ke Tower Bridge. And it's so amazing, even ramai giler eh manusia atas tu, pastu kau nak solo shot dgn bridge tu, memang berangan tak sudah je lah. Malaysian berlambak atas tu, tapi kite senyum pun tak senyum balik dekat kita. Gitu lahh..


  

Haa, gambar berlambak-lambak lah kan, sehari ni boleh dapat 700++ picture from my phone alone. Tak masuk lagi from camera and Hajar's phone. So please lah enjoy the picture. Walaupun macam eh dah menyampah lah, tp xpew. Tolong lah tengok okay.



So after spent quite a time here, kami gerak ke arah Big Ben, naik tube from London Bridge Station and turun di Westminster Station. Nearest station dekat Big Ben. And since Big Ben tengah renovate kan, kecewa dia tu lain macam, pastu macam hey, kene pergi lagi sekali, nak tengok Big Ben without all the construction. Dekat sini, stop dekat bakery, cari roti sebab memang dah kebulur. Awal sangat aih keluar hari ni.

  

  

  


Dekat sini, boleh nampak London Eye jugak, so macam settle dua tempat terus. And kami nak ke Buckingham Palace pulak. Tapi masa ni, kaki macam nak cabut, letak tepi dah. Hahahah. Memang nak mampus jalan hari ni. So from there, boleh je nak jalan kaki, tapi memang tak larat dah. So balik semula ke Westminster Station, and turun di Green Park Station, from Green Park station, jalan dalam 8-10 min untuk sampai di Buckingham Palace, and the worst part? Yep hujan start turun, Even tak lebat, still renyeh jugak lah. Sejuk tu memang double dari biasa.


  

Sampai Buckingham Palace, langit dah start gelap, so tak bergambar sangat. Still it's an amazing palace, everything look luxury. Mahal lah nampak semua. And duduk tak lama sangat dekat sini. Dengan penat and lapar, memang nak menapak cepat-cepat balik rumah. Fuh, since esok dah nak balik, kene balik untuk packing barang lagikan. Esok punya plan, memang breakfast and gerak ke airport je terus. 

  

   

    

After dah main hujan rintik-rintik, kami mula bergerak pulang, still guna Green Park Station. So i think that's all for this trip. Since esok memang gerak balik terus je. Owh kami guna tube from Barons Court Station untuk direct tube ke Heathrow Airport Terminal 2. 

Who's know this is my 1st trip for 2020 and the last trip for this year too. I should be in Seoul this August. For another beautiful trip to Seoul. But damn we just plan, but nothing is guarantee until it actually happen. 

2020, is a year to remember, i spent the whole MCO in the house, have the most simplest Eid ever. The most modest Ramadhan ever. But hey, it's for collected good. Nothing could beat Covid others then us.

As the days come to normal day by day. i'm so eager to be back to travelling, but nothing is sure yet. As for now, i will having a cuti-cuti Malaysia with the close one first. And lets pray for a better days, so everyone can be out seeing the world once again.

Until next time, until we can be back on the road again. Until we feel safe to fly to foreign land again.
Lots of love like usual. 

  • Share:

You Might Also Like

0 comments